خط مشی دسترسیدرباره ما
ثبت نامثبت نام
راهنماراهنما
فارسی
ورودورود
صفحه اصلیصفحه اصلی
جستجوی مدارک
تمام متن
منابع دیجیتالی
رکورد قبلیرکورد بعدی
نام کتابخانه : انستیتو تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نوع ماده : مقاله فارسی
زبان مدرک : فارسی
شماره شناسایی : 60876
شماره مدرک : ‭م۲۷۱۷‬
عنوان و نام پديدآور : مروری بر ویژگی های روغن جوجوبا‭(Simmondsia chinensis )Link( Schneider)‬ [مقاله]
عنوان نشریه : گیاهان دارویی
شماره / دوره : ، جلد‭ ۶‬؛ شماره‭۲۳‬
تاريخ : ‭۱۳۸۶‬
شماره صفحه : : .‭۱۴ - ۱‬
چکیده : جوجوبا درختچه ای دو پایه است که به طور خودرو در صحرای سونوران در جنوب غربی آمریکا، باهاما در کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک می روید. میوه جوجوبا یک کپسول سبز بیضوی بلند است که حاوی یک تا سه عدد بذر است و حدود‭50‬ درصد از وزن دانه ها را روغن (موم) بی رنگ و بی بوی ویژه ای تشکیل می دهد که در سلسله گیاهان منحصر به فرد است و در صنایع مختلفی استفاده می شود. روغن این گیاه عمدتا در آمریکا تولید می شود که با قیمت خوبی به فروش می رسد. ایندکس ویسکوزیته این روغن بالاتر از روغن پترولئوم است بنابراین می توان از آن در دما و فشار زیاد استفاده کرد. پایداری این روغن باعث شده که امروزه علاوه بر صنایع بهداشتی و آرایشی در صنایع الکترونیک نیز استفاده شود. چون روغن جوجوبا حاوی هیچ کلسترول و تری گلیسریدی نیست و با مسیر متابولیکی نرمال شکسته نمی شود از آن می توان به عنوان یک روغن با کالری پایین استفاده کرد. این روغن به عنوان یک ضد کف در صنایع آنتی بیوتیک سازی نیز استفاده می شود. سایر ویژگی های این روغن باعث شده که در صنایع دیگری مثل شمع سازی، ساخت شوینده ها و چرم سازی نیز استفاده گردد. با توجه به قدرت سازش بالای این گیاه به شرایط خشک، مقاومت به کم آبی و شوری خاک و وجود نواحی غیر حاصلخیزی در مناطق خشک و کم آب در سراسر دنیا از جمله در مناطق جنوبی ایران، کشت چنین گونه های گیاهی مقاوم به خشکی و شوری ساده ترین و کم هزینه ترین راه استفاده از این گونه خاک ها و تولید محصولات ارزشمند به شمار می آید..
توصیفگر : دیابت نوع‭۲ ‬
توصیفگر : استرس اکسیداتیو
توصیفگر : آنتی اکسیدان ها
شناسه افزوده : حاج نجاری حسن
مجموعه : گیاهان دارویی، جلد‭ ۶‬؛ شماره‭۲۳‬‭۱۳۸۶‬: .‭۱۴ - ۱‬
 
 
 
(در صورت عدم وضوح تصویر اینجا را کلیک نمایید)